Maksun jälkeen maksaja saa luvan puhelimeensa tekstiviestinä

Maailman helpoimmat käyttöluvat

Osta ja maksa puhelimella tai verkossa, saat luvan puhelimeesi!

Mobiililuvalla kätevästi kelkkareiteille

Pohjois-Karjalan Virkistysreitistöyhdistys ry vastaa Pohjois-Karjalan maakunnan moottorikelkkaurien ylläpidosta. Moottorikelkkaurien käyttö on maksullista, ja käyttömaksuilla huolletaan yhteensä noin 1800 kilometrin urastoa.

”Hallinnoimme ja ylläpidämme moottorikelkkaurastoa käytännössä Kesälahdelta Valtimon korkeudelle asti. Myymme urien käyttöön uralupia, ja reiteillä liikkuu joka talvi satoja kelkkailijoita paikallisista Pohjois-Karjalan alueiden asukkaista esimerkiksi Etelä-Suomesta tuleviin matkailijoihin. Käytetyimmät urat ovat Joensuun ympäristössä”, kertoo Pasi Immonen Virkistysreitistöyhdistyksestä.

Uralupia on Immosen mukaan hankittu perinteisesti joko maksamalla lupamaksu suoraan pankkitilille tai ostamalla maakunnan alueen huoltoasemilta tai majoitusliikkeistä. Näissä myytyjä lupia seurataan kuittivihkon avulla, eli kelkkailija saa luvan ostettuaan paperisen kuitin ostosta, ja huoltoasema tilittää myytyjen lupien tuotot yhdistykselle.

Mobiilipalvelu säästää vaivaa sekä luvan myyjältä että ostajalta

SecuryCastin mobiililupapalvelu tuli mukaan kuvioihin, kun Virkistysreitistöyhdistyksen ja aiemman lupapalveluntarjoajan yhteistyö loppui ja tilalle jäi tarve helppokäyttöiselle luvanostopalvelulle.

”Hain verkosta mobiililupapalveluita, ja SecuryCastin palvelu ja hinnasto sopivat tarpeisiimme parhaiten. Otimme mobiilipalvelun käyttöön sen vuoksi, että kelkkailijat voivat sen avulla ostaa uraluvan huoltoasemien ja hotellien lisäksi myös maastosta.

Pyrimme nykyisin ohjaamaan asiakkaitamme kohti sähköistä asiointia, sillä sen avulla lupien hankkiminen ja käsitteleminen on molemmille osapuolille huomattavasti yksinkertaisempaa”, Immonen sanoo.

Uralupia saa ostettua SecuryCastin mobiililupapalvelun kautta tällä hetkellä yksinkertaisesti soittamalla. Ohjeet mobiililuvan ostoon sekä myyntipisteiden sijainnit löytyvät pohjoiskarjalankelkkurat.fi-verkkosivulta, kylteistä Pohjois-Karjalan kelkkaurien lähtöpisteistä sekä urien varrelta ympäri maakuntaa.

”Jos kelkkailija tulee Pohjois-Karjalan ulkopuolelta, kuten vaikkapa Savonlinnasta tai Tahkolta, uran varrelta löytyvissä infotauluissa ilmoitetaan, kun urien käyttö muuttuu maksulliseksi.

Myynnissä on tällä hetkellä kaksi lupaa, yhden vuorokauden sekä seitsemän vuorokauden uraluvat, joista ylivoimaisesti suosituin on yhden vuorokauden lupa. Kappalemääräisesti ostajia on paljon, ja useammat eri tavat ostaa lupia hyödyttävät palvelua ja myyntiämme kokonaisuudessaan.”

Yhteistyö on toiminut erinomaisesti

Immosen mukaan SecuryCastin mobiilipalvelu on vastannut yhdistyksen käyttötarpeisiin niin hyvin, ettei yhteydenpitoa palveluntarjoajan ja asiakkaan välillä ole juuri tarvittu.

”Palvelu on ollut käytössämme nyt kolmen talven ajan, eikä meidän ole tarvinnut olla palvelun pystyttämisen jälkeen liiemmin kontaktissa SecuryCastin kanssa. Tämähän tarkoittaa siis sitä, että palvelu on siis toiminut oikein jouhevasti ja siitä on ollut meille merkittävää hyötyä lupien myynnissä ja seurannassa.

Yritimme aiemmin käyttää erästä toista mobiilisovellusta lupien myyntiin, mutta sovellus ei ottanut tuulta alleen, sillä sen käyttö vaati kelkkailijalta sovelluksen lataamisen, minkä lisäksi kulut olivat meille tuloja suuremmat. SecuryCastin palvelu sen sijaan on meille oikein vaivaton ja myös kirjanpidollisesti yksinkertainen”, Immonen kehuu.

Virkistysreitistöyhdistys saa kuukausittain myydyt luvat ja niiden kestot kokoavan tositteen sekä lupien tuotot suoraan omalle pankkitililleen, eli niin lupien kuin tienattujen tulojenkin seuranta on mutkatonta.

”Jos esimerkiksi muiden maakuntien virkistysyhdistyksillä on tarvetta kätevälle käyttölupapalvelulle, voimme ehdottomasti suositella SecuryCastia.”