Maksun jälkeen maksaja saa luvan puhelimeensa tekstiviestinä

Maailman helpoimmat käyttöluvat

Osta ja maksa puhelimella tai verkossa, saat luvan puhelimeesi!

Koskikalastuslupien myynnillä edistetään taimenkannan elinvoimaisuutta

Moisio-Luvan osakaskunta ylläpitää Kainuun Moisiovaaran sekä Luvankylän alueiden yhteisiä virkistyskalastuspaikkoja. Osakaskunnan alueella on kalastusharrastajien keskuudessa suosittuja koskikalastuskohteita, kuten Luvankoski ja Mikitänjoki, joiden lisäksi seudun järvillä pyydetään runsaasti esimerkiksi kuhaa, siikaa ja muita talouskaloja sekä rapua.

Osakaskunta myy alueensa koskikalastuspaikoille kalastuslupia SecuryCastin mobiililupapalvelun avulla. Koskissa kalastajia houkuttelevat erityisesti taimenet.

”Perimme lupamaksua mobiilipalvelun avulla alueemme koskivesien käytöstä. Olemme istuttaneet vesiin 25 vuoden ajan taimenta useamman kerran kesässä kalakannan turvaamiseksi. Vaikka taimenilla on lisääntymispotentiaalia koskissa, luonnontilainen kalakanta ei kuitenkaan ole harrastajien aktiivisuuden vuoksi niin vahva, että se pysyisi tasaisena ilman ylläpitoa”, taustoittaa Moisio-Luvan osakaskunnan sihteeri Jouni Romppainen.

Osakaskunta myy koskilupia useampia satoja joka vuosi. Koskivesissä saa kalastaa taimenta Romppaisen mukaan toukokuun viimeisestä perjantaista syyskuun ensimmäiseen päivään asti, minkä jälkeen alkaa kalan rauhoitusaika. Muita lajeja voi toki pyytää pidempäänkin.

Myydyt kalastusluvat turvaavat osakaskunnan toimintaa sekä vesistöjen ja kalakantojen hyvinvointia.

”Viime raportin mukaan vuorokausilupia myytiin ehkä noin 600 kappaletta kaudessa, eli harrastajia on oikein mukavasti.”

Mobiililupapalvelun kätevyys keskeinen tekijä palvelun valinnassa

Osakaskunta uudisti kalastuslupien myyntiään muutama vuosi sitten, ja SecuryCast valikoitui kumppaniksi palvelunsa selkeyden vuoksi.

”Tarvitsimme käyttöön uuden mobiililupapalvelun, ja joku kalapuolen ammattilaisista vinkkasi minulle SecuryCastin, jonka kanssa lähdimme suunnittelemaan palvelun tarjoamista. Meillä oli ollut jo aiemmin reilut 10 vuotta toinen mobiililupapalvelu käytössä, eli perusperiaatteet olivat meille tuttuja”, Romppainen kertoo.

Lupien ostoon ohjeistavat laminoidut kyltit löytyvät maastosta ja muilta kalastuspaikkojen lähialueilta. Palvelu on tällä hetkellä käytössä soittamalla, ja kyseinen toimintatapa onkin Romppaisen mukaan helppo sekä asiakkaille että osakaskunnalle palveluntarjoajana.

Kuukausittainen tosite selkeyttää kirjanpitoa

Romppainen kertoo, että aiemmin toisen mobiililupapalvelun kautta myydyt luvat tulivat hänen sähköpostiinsa yksitellen erillisinä viesteinä. Koska lupia myytiin paljon, järjestelmä meinasi tukkia sähköpostikansion kokonaan ja viestien käsittely oli työlästä.

”SecuryCastin lupapalvelu lähettää ostotapahtumista kuukausittain kokoavan raportin, joka tulee kätevästi kirjeenä kotiosoitteeseeni. Kuukauden myynnin koostava raportti on vaivaton, sillä myydyt luvat myös tilitetään suoraan osakaskunnan tilille ja tiliotteessa näkyvät myydyt luvat”, Romppainen kehuu.

Osakaskunnassa ollaan Romppaisen mukaan kokonaisvaltaisesti tyytyväisiä SecuryCastin mobiililupapalveluun.

”Lupapalvelu on ollut meille oikein toimiva. Meille keskeinen ominaisuus on sen yksinkertaisuus, eli palvelua pystyvät käyttämään myös ne, joilla älypuhelimen käyttötaidot eivät ole aivan vankimmalla pohjalla. Käyttöä varten tarvitsee vain puhelinnumeron, jonka voi tallentaa puhelimeen.

Mobiilipalvelut näyttävät kehittyvän ja yleistyvän jatkuvasti, joten tulevaisuus näyttää, laajennammeko mobiililupapalvelua kattamaan myös muuta lupamyyntiämme.”

Jos yhdistyksesi tai osakaskuntasi on kätevän lupapalvelun tarpeessa, ota yhteyttä!